Sağlık

Onu atanların bin pişmanlığı var! Sarımsak kabuklarını kaynatıp içerseniz…

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan sarımsak, hem lezzeti hem de sağlığa olan faydalarıyla ön plana çıkıyor.

Bazen yemeklere kattığı eşsiz aroma ve kokuyla sofralarımızı taçlandırır.

Hem lezzet veren hem de vücuda sayısız fayda sağlayan sarımsak, sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biridir.

Ancak çoğumuzun unuttuğu bir detay var: Sarımsak kabukları!

Hemen herkes sarımsağı soyup çöpe atıyor ama bu noktada yapılan hatanın kimse farkında değil.

Sarımsak kabukları aslında bize pek çok açıdan fayda sağlıyor. Faydalarını duyduktan sonra geçmişte çöpe attığınız kabuklar için kendinizi tekmeleyeceksiniz.

Kaynatıp içtiğinde doktora görünmeyeceksin!

Sarımsak kabukları toz halinde de kullanılabilir ancak en belirgin kullanımı sarımsak kabuklarının kaynatılıp içilmesidir. Bu işlem öksürük ve balgam gibi hastalıklara iyi gelir ve doğal bir antibiyotik etkisi sunar.

Sarımsak kabuğundan yapılan bu çay hastalıklara karşı kalkan görevi görerek sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. İşte sarımsak kabuğu çayının tanımı…

Sarımsak kabuğu çayını hazırlamak için;

Sarımsakları kabuklarından ayırıp iyice yıkayın. Temizlenen sarımsak kabuklarını demliğe koyun. Üzerine yaklaşık 2 bardak kaynar su ekleyin. Çaydanlığın kapağını kapatıp üzerini bir bezle örtün ve 1 saat çayın demlenmesini sağlayın.

Hazırladığınız sarımsak kabuğu çayını günde 1 bardak için, sağlığınıza iyi gelecek!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu